Ompelukone on lainassa enää hetken, ja nyt on tullut hurruuteltua viimeisiä ompeluksia. Kohta on nimittäin alettava lepäilemään aina kun tuo pieni riiviö vain antaa siihen mahdllisuuden, eilen alkoi jo 34. raskausviikko. Pelottavan nopeasti on aika kiitänyt. Ja jos nyt joku hurja käsityöinto iskee, niin onhan tuolla puikot ja lankaa. Oikeastaan ensimmäinen ensijoulun lahja on jo puikoilla valmistunut, minäkö ajoissa?


Poikaselle kesäksi lätsiä. Viimevuotiset, hyväksi havaitut ovat käyneet jo pieniksi. Kaupasta kun tuntuu saavan vain tylsiä ja ihan liian huonosti istuvia lippiksiä, niin päätin tehdä näitä kaksin kappalein. Tai oikeastaan kolmin, yksi on vielä työn alla. Ja onnistuminen ei ole varmaa. Tuo vihreä sydänkangas on hieman kulahtanut vanha verho, mutta kelpo lätsä siitä syntyi. Joku ei vaan näköjään ole jaksanut viimeistellä sitä silitysraudalla...

Ihanaisesta viidakkokkankaasta syntyi raglanhihainen paita Poikaselle. Kaavat Ottobre:n uusimmasta, ja vaikka lisäilin hihoihin ja helmaan pituutta, niin aika piukealta paita vaikuttaa. Mutta onhan sille uusi käyttäjä tulossa, ei ihan niin kovasti harmita, kun käyttökerrat Poikasella todennäköisesti jäävät vähäisiksi.Siinä vielä maatilalätsä ja ihmeellinen poseeraus.Rusina sai kahdet 56cm pöksyt, villasukat ja kestovaipan koossa M.  Pöksyt ihan perusmallia, kaavat piirtelin jostain ihan perushousuista. Vaipan kaava kestovaippayhdistyksen sivuilta. Tosin jouduin muokkailemaan sitä melkoisesti joka puolelta, ennen kuin ompelin loput M-koon vaipatukset.Tulin siis niihin aatoksiin, että vaippoja kannattaa ommela valmiiksi S- ja M-kokoisina, vauvoilla kun on tapana kasvaa ihan liian nopsaan. Näitä ämmiä on 16 kipaletta, ja uskoisin niiden riittävän. Öisin ja reissussa kun käytetään todennäköisesti kerttiksiä. Ässät kuvailen kunhan saan niiden imut ommeltua valmiiksi. Voin sitten samalla pakata ne hyllyyn Rusinaa odottelemaan.Siinäpä vielä läjä.Ja Lyylin vaippapäivitys. Vanhat pöksyt olivat huonon malliset koppurat ja kaiken lisäksi Lyyli antoi niille hammasta. Joten seuraavan juoksuaikansa Neiti viettäköön oravapöksyissä.Sitä saattoi nolottaa.Poikaselta vielä keväiset puistovirnistykset.

Nyt jätskiä. Ja öitä.